Apa yang penting...kerjaaasaammmaa!!!!...Si kecik 2 org tu dgn projek mengacau abang aiman tgh buat homework n sedang dalam usaha menambahkan credit hours mama dia mengemas rumah..huhuhu..adusss
Dari rumah yang dapurnya mengeluarkan asap di hujung minggu...dan sekali sekala di tengah minggu..
Monday, February 9, 2009
Projek yang meluluhkan hati
Apa yang penting...kerjaaasaammmaa!!!!...Si kecik 2 org tu dgn projek mengacau abang aiman tgh buat homework n sedang dalam usaha menambahkan credit hours mama dia mengemas rumah..huhuhu..adusss
Tiger orchid
Halluuuu...i'm back after berhibernasi berbulan lamanya..ekeke..Saja nak buat tayangan amal kali ni dgn mempersembahkan orkid harimau yg telah dibela selama 3 tahun, baru le kuar 2 tangkai bunga. Rasa mcm tak pecaya plak, igtkan orkid jantan sbb tak kuar2 bunga...Nasib baik la at last kuar gak..Padan le namanya orkid harimau..berbelang2 mcm harimau gitu..sessuaaiiiii...
Friday, November 28, 2008
Fruits coctail pudding


Dessert ni memang best. Hubby especially loves this. Very easy peasy, with simple preparation. Got this recipe from a fren, sue.
Bahan-bahan:-
Kuah:
1 tin fruit coctail
1 tin susu
4 sudu besar gula
1 sudu teh esen vanila
- Panaskan bahan2 di atas dan kacau. Cukup sekadar gula larut sahaja.
Custard:
1 cwn tpg custard
5 cwn air
2 sudu besar gula
- Larutkan dan masak atas api yg kecil. Kacau hingga pekat dan likat. Kacau sehingga nampak kuning jernih. Masukkan dalam acuan.
Lastly, keluarkan custard drp acuan dan masukkan custard yg sudah mengeras ke dalam kuah td. Sejukkan dalam peti ais. Sedap dimakan sejuk.
Pancake

Bahan-bahan:-
- 115g Tepung Gandum
- 1 sudu kecil (5ml) Soda bikarbonat
- 1 sudu kecil (5ml) Krim tartar
- 25g Butter
- 1 biji Telur
- 150ml Susu Segar
- 1 sudu besar Gula
- Secubit Garam
- Campurkan tepung dan soda & krim tartar.
- Rub in butter sampai berderai macam serbuk roti.
- Lubangkan tepung di tengah2 nya. Gaulkan telur (di pukul dulu sedikit) & susu. Gaul sebati.
- Tuangkan sesenduk adunan ke atas kuali pancake yg panas & di lenser dgn sedikit minyak. Pakai pan yg kecik je.
- Masak sehingga ada buih2 udara & tunggu sehingga buih2 tu pecah baru di terbalikkan.
Friday, October 10, 2008
Special Entry for my Klong


Subscribe to:
Posts (Atom)